Myanmar Arakan bölgesinde Budist katliamından kaçarak Bangladeş’teki mülteci kamplarına sığınan Rohingya Müslümanları ile Türkiye arasında bir gönül köprüsü oluşturan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, kamplarda yaşayan iki yüz yetime iftar verdi.
Bangladeş hükümetinin Türk yardım kuruluşlarına uyguladığı ambargo ve zorluklara rağmen, partner kuruluşlarla irtibata geçen Müs-Der ekipleri muhtaç ve mağdurlara ulaşmayı başardı.
Yönetim kurulu başkanı Adil Kacır ramazan ayı münasebetiyle yürüttükleri çalışmalar hakkında şu açıklamayı yaptı:
Çok kalabalık bir nüfusa sahip olması, iç karışıklıklar ve yüksek sayıda ölümlere sebep olan siyasi çekişmeler neticesinde her geçen gün yetimlerin arttığı bir ülke Bangladeş. Dünya’da en çok yetimin bulunduğu 4.ülke …
160 milyon nüfuslu Bangladeş’te 4.800.000 yetim çocuk yaşamaya çalışıyor. Özellikle 90’lı yıllarda Hindistan, Pakistan, Arakan’ın dâhil olduğu silahlı çatışmalar sebebiyle kitlesel göçlerin yaşandığı ve yüz binlerce insanın mülteci olarak zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalıştığı Bangladeş, maalesef içinde bulunduğu buhrana rağmen dünya gündeminde yeterince yer bulamayan bir coğrafya. Çocukların sessizce ağladığı çığlıklarının zor duyulduğu bir yer Bangladeş.
Bizlere fiziken uzak olan bu kardeşlerimize iftariyelik ulaştırmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Emeği geçen katkısı olan tüm çalışanlarımıza ve özellikle hayırseverlerimize canı gönülden şükranlarımızı arz ediyoruz, Allah kendilerinden razı olsun, işlerini ve rızıklarını bereketli eylesin.
Cemiyet olarak çalışma ilkelerimizin başında yardım ulaştırılacak, el uzatılacak fertlerin öncelikli vasfı, gerçek mağdur ve muhtaç olmasıdır. Bu çerçevede hem yurt içi hem de yurt dışı çalışmalarımız devam ediyor. Elhamdülillah halkımızın yoğun bir teveccühü var, bu güveni ve sadakati koruyarak yolumuza devam ediyoruz.
2015 ramazan faaliyetlerimiz; şehrimizdeki misafir (yurt dışından gelen) üniversite öğrencilerine verdiğimiz iftar programıyla başladı. Köy ve mahallelerde tespit ettiğimiz ailelere gıda ve temizlik paketlerinin teslimiyle sürüyor. Bugüne kadar 370 ailenin kapısını çaldık. Emanetlerini teslim ettik. 50 çocuğumuzu (yetim, yoksul) bayramlık kıyafetiyle giydirme etkinliğimiz devam ediyor. Sayıyı artırmaya çalışıyoruz.
Ramazan ayında şehrimiz dışarıdan yoğun bir şekilde dilenci göçü aldı. Birçok alanda dışarıya göç veren Bayburt dilencilik konusunda dışarıdan ithal dilenci göçü alıyor. Bu konuyla ilgili görüşme ve teşebbüslerimiz oldu, ramazanın manevi iklimini fırsata dönüştürmek isteyen fırsatçılara, istismarcılara izin verilmemesi için gayret ediyoruz. Buradan şu çağrımızı yeniliyoruz. İhtiyacı olan kişiler gerçek mağdurlar ise bize ulaşsınlar sokağa, cami önlerin çıkmasınlar, ihtiyaçlarını bizlere iletsinler emanetlerini evlerine getirelim ve şehrimizi DİLENCİSİZ ŞEHİR, DİLENCİSİZ SOKAKLAR…unvanına vasfına kavuşturalım.
Ayrıca derneğimizin tanıtım ve üyelik çalışması ile faaliyetlerimiz hakkındaki bilgileri doğrudan halkımıza ulaştırmak için Merkez yeni camii yanında açtığımız tanıtım standımız hizmet vermeye devam ediyor. Halkımızı ziyaret etmeye ve Müs-Der’in büyümesi daha çok insana ulaşması için destek olmaya davet ediyoruz. Genel merkezi ülkemizin en küçük şehri Bayburt olan, asırlık bir iyilik hareketini Afrika ve Asya kıtasına taşımış olmanın manevi huzuru ve derin sorumluluğu içerisindeyiz, veren el ile alan eli dün olduğu gibi bugün de buluşturmaya devam edeceğiz.