Bayburt Üniversitesinden Öğrencilere Çanakkale Menüsü
Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü sebebiyle Bayburt Üniversitesinde de bir etkinlik gerçekleştirildi. Üniversite yemekhanesinde yemek yiyen öğrenci ve personele, Çanakkale Savaşı esnasında Mehmetçiğin cephede yediği menü ücretsiz olarak dağıtıldı.
Merkez Dede Korkut Kampüsü ve Meslek Yüksekokulu yemekhanelerinde, Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı ve ekmekten oluşan menüyü yiyen öğrenciler farklı bir duygu yaşadıklarını belirttiler.
Çanakkale Savaşı’nın ne kadar zor şartlar altında kazanılmış bir zafer olduğunu bildiğini, okuduğu kitap ve romanlarda, o dönemdeki şartları gözünde canlandırdığını belirten Makine Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Yunus Bayır, “ilk kez böyle bir duygu yaşadım. Normal şartlarda bile bu öğünle insanın karnı doymazken savaş ortamında dedelerimizin bu öğünle karnını doyurduklarını görünce kazanılan zaferin anlamı daha da pekişiyor. Hepsinin ruhu şad olsun.” dedi.