Atak-Atak-s yumurta tavuğu hakkında bilgi veren Bayburt Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yusuf Akbal, “Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün Kanada’dan getirdiği bir saf tavuk ırkından melezleme yoluyla üretilen bir tavuk türü olarak bilinen Atak tavuğu yılda ortalama 280-310 arası yumurta vermektedir. Atak-Atak-s yumurta tavuğunun 16-18 haftalar arası yumurtlamaya başladığını ve günde 80-100gr arası yem yemekte olup, yerli yumurta tavuğu olarak da bilinmektedir. Bu tavukların vücut ağırlığı ortalama 1300 gr ile 2200 gr arasında değişiklik göstermektedir. Yumurta renkleri gri-bej rengindedir. Salma tavukçulara- doğal tavukçulara ideal bir yumurta çıkartan Atak tavuğu yüksek verimlidir. Atak-Atak-s tavuklar salma tavukçulukta 3 yıl verim vermektedir. Taleplerin gelmesi halinde tedarikler yapılmaya devam edilecektir” dedi.