Bayburt’ta silah ve mühimmat kaçakçılığından bir kişi gözaltına alındı

Bayburt’ta silah ve mühimmat kaçakçılığından bir kişi gözaltına alındı
Yayınlama: 15.10.2024 - 08:54
A+
A-

Bayburt Portalı – Bayburt’ta yasadışı silah ve mühimmat kaçakçılığı tespit edilen bir şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı KOM Ş.Md. lüğü tarafından takipli KOM faaliyeti kapsamında Bayburt ili Demirözü ilçesi Güçlü Köyünde ikamet eden İ.A. isimli şahısın Trabzon ilinden temin ettiği silahları Bayburt ili Demirözü ilçesinde sattığı yönünde alınan bilgiler neticesinde,

12 Ekim 2024 günü saat 14.30 sıralarında Demirözü ilçesi Güçlü köyü köy yolunda şüpheliye ait araç KOM Şube Müdürlüğü ve Demirözü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile müşterek olarak yapılan operasyon ile durdurulmuş, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden yapılan aramada; 3 adet tabanca, 3 adet şarjör, 1 adet av tüfeği, 18 adet fişek, 165 adet mermi ele geçirilmiştir.  Yakalanan (1) şüpheli şahıs Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı suçundan gözaltına alınmıştır.

Yapılan operasyon sonucu yakalanan şüpheli İ.A. 12.10.2024 tarihinde Adliyeye sevk edilmiş olup, şüpheli İ.A savcılıkta alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Bayburt İl Jandarma Komutanlığınca Silah ve Mühimmat Kaçakçılığına yönelik operasyonlar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.