Bayburt’ta Mera Tecavüzü: Kılıçkaya’da talan var

Aydıntepe ilçesine bağlı Kılıçkaya köyünde yaşanan mera işgali olayı, köy halkında büyük tepki uyandırıyor. Mahmut Saral isimli vatandaş, köyün mera alanında bulunan 161. Ada 1. Parsele kaçak inşaata devam ediyor.

Bayburt’ta Mera Tecavüzü: Kılıçkaya’da talan var
Yayınlama: 08.10.2024 - 11:18
A+
A-

Bayburt Portalı – Aydıntepe ilçesine bağlı Kılıçkaya köyünde yaşanan mera işgali olayı, köy halkında büyük tepki uyandırıyor. Trabzon asıllı Mahmut Saral isimli vatandaş, köyün mera alanında bulunan 161. Ada 1. Parselde kaçak inşaata devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl aynı yerde benzer bir olay yaşayan ve mahkeme kararıyla inşaatı durdurulan Saral, bu yıl tekrar aynı yere inşaat yapmaya başlamasıyla köylülerin tepkisini çekti.

Bayburtta Mera Tecavuzu Kilickayada talan var 1 – Bayburt PortalıKöy muhtarı Yusuf Malkoç, konuyla ilgili yetkililere başvurarak inşaatın durdurulmasını istedi. Malkoç, “Mahkeme kararı olmasına rağmen bu kişi, meramıza tecavüz etmeye devam ediyor. Yetkililerin bir an önce bu duruma müdahale etmesini bekliyoruz. Birilerine sırtını vererek hak hukuk tanımayan bu tür kişilerin gerekli cezayı almalarını istiyoruz. Bayburt yaylalarının birileri tarafından bu şekilde talan edilmesine karşıyız. Lütfen Bayburt’u seven birileri bu talana dur desin!” dedi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, tutanak tuttu. Saral’ın ise, “Her ne olursa olsun bu inşaatı buraya yapacağım, beni kimse durduramaz” şeklinde tehditkar ifadeler kullandığı öğrenildi.

Köylüler, Saral’ın daha önce de yaylada büyük bir alanı gasp ederek eniştesine yayla evi yaptırdığını ve bu kez de bürokrasi yoluyla işini halletmeye çalıştığını iddia ediyor.

Bayburt Valiliği ve ilçe tarım müdürlüğüne yapılan başvuruların ardından yetkililerden konuyla ilgili açıklama bekleniyor. Kamuoyu, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve meranın korunması için yetkililerin gerekeni yapmasını bekliyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Cihan dedi ki:

    Yaylarımızdan sonra meralaramı sıra geldi

  2. Bayburtlu Asım dedi ki:

    Meralara dokunmak bu kadar kolay olmamalı. Aleme ibret olması için derhal cezasının verilmesi lazım.