Bayburt AK Gençlik ve AFAD’tan ‘ani müdahale’ eğitimi

Bayburt AK Gençlik ve AFAD’tan ‘ani müdahale’ eğitimi
Yayınlama: 30.09.2024 - 09:31
A+
A-

Bayburt Portalı – AK Parti Bayburt İl Gençlik Kolları ve AFAD iş birliğiyle, gençlere afetlerde ani müdahale eğitimi verildi.

“7 Bölge 7 Bin Cemre” projesi kapsamında düzenlenen eğitimde, gençler hem teorik bilgi edindiler hem de pratik uygulamalar yaptılar. Yoğun katılımın olduğu eğitim programında gençler, hem teorik bilgileri öğrendiler hem de simülasyonlarla pratik becerilerini geliştirme fırsatı buldular.

AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitim programına yoğun bir şekilde katılan gençler, eğitim süreçlerinin ardından yazılı sınava tabii tutuldu.

Konu hakkında İl Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Tataroğlu; “Özellikle 6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde hepimiz gördük ki acil durumlara müdahale son derece önem arz etmekte. Bizler de acil durumlara karşı farkındalığımızı oluşturarak bu durumlara karşı gerekli teknik eğitimlerimizi yerine getiriyoruz. Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığımız uhdesinde başlatılan bu eğitim programımız 81 ilimizde yapılarak ‘Cemre’ topluluklarımızı oluşturuyoruz.
Genç kardeşlerimizin bu eğitim sürecine karşı gösterdiği duyarlılığı yakinen gözlemliyor, onların bu konular hakkında daha ehliyetli olmasını planlıyoruz.

Bizleri eğitim sürecinde yalnız bırakmayarak fedakarca hizmet eden AFAD personellerimiz başta olmak üzere, hassasiyetlerini bir kez daha gösteren genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri tüm afetlerden korusun” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.