Yandex

Bayburt Trafik Güvenliği Çalıştayı Yapıldı

Bayburt Trafik Güvenliği Çalıştayı Yapıldı
Yayınlama: 09.11.2014 - 14:19
A+
A-

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’nün EDES ( Engelliler Destek) Programı kapsamında yürüttüğü “ Trafikte Bilgili Ol Dikkatli Ol Projesi” tarafından çalıştay organize edilerek, Bayburt’un önemli problemlerinden biri olan Trafik bütün yönleriyle uzmanların katılımı ile masaya yatırıldı.

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Bayburt Trafik Güvenliği, Sorunlar ve Çözüm Önerileri ” Çalıştayı, 6/7 Kasım 2014 tarihlerinde, 5 oturum şeklinde:

Bayburt Belediyesi

İl Emniyet Müdürlüğü

Karayolları Şefliği

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bayburt Üniversitesi

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Birimi

Şoförler Odası

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

 

Trafik Güvenliği, Trafik Kazalarının Nedenleri ve Önlenmesi çalıştayında ilimizin trafik sorunları masaya yatırıldı. Bu çalıştay ile en önemli trafik problemlerinin tespiti ve çözüm önerileri bulunulması ve sonrasında bunun kitaplaştırılması gerçekleştirilecektir.

Çalıştayın son gününde Çalıştayı temsil eden kurum amirlerine ve il protokolünün de katıldığı yemekli toplantısında Sonuç bildirgesini okuyarak, Çalıştay’da yüzlerce sorun tespit edildiğini bildiren Proje Koordinatörü Mutlu Adak, bunların ayrıntılı bir şekilde rapor haline getirilerek tüm paydaş kuruluşlara ve ilgili makamlara ileteceklerini belirtti.

Çalıştayda tespit edilen acil ve önemli sorun ve öneriler şu şekilde sıralandı:

  • Bayburt için acil bir şekilde Ulaşım Master Planı hazırlanmalıdır. Mevcut durum göz önüne alınarak en az 20 yıl sonrası düşünülerek kentin gelişimine yönelik planlama yapılmalıdır.
  • Kentsel ulaşım konusunda gerekli etüt, planlama ve yatırımların yapılabilmesi amacıyla Bayburt Belediyesinin mali kaynakları artırılmalıdır.
  • Yerel yönetim, ulaşım konusunda uzman teknik personel istihdam etmeli ve acilen Trafik Birimi kurmalıdır.
  • Bayburt’un otopark ihtiyacı etüt edilerek, otopark ihtiyacının karşılanmasına yönelik planlama ve yatırım acil olarak yapılmalıdır.
  • Şehir merkezinde otopark sorunu çözüldükten sonra, yaya yolculuğunu özendirici tedbirler alınmalıdır. Yani yaya odaklı bir kent içi ulaşım planı yapılması Bayburt gibi kent merkezinin çapı 2-3km.yi geçmeyen şehirler için çok idealdir.
  • Her yıl Bayburt’ta son yıllar baz alındığında ortalama 900 araç tescillenip trafiğe katılmaktadır. Bu da gelecek yıllarda trafik yoğunluğunu ciddi şekilde arttıracaktır. Bu nedenle Ulaşım Master Planında bu konu dikkate alınmalıdır.
  • Dolmuşların durağı, ilçe ve köy toplu taşıma araçlarının durağı tek merkezde olmalı ve şehir merkezinin dışına alınarak; şoförlerin be yolcuların lavabo, yemek gibi ihtiyaçlarını karşılayacakları bir tesis de inşa edilmelidir.
  • Cumhuriyet Caddesinde 32 adet yaya geçidi bulunmaktadır. Bu sayı çok fazla olduğundan yaya ve trafik güvenliği açısından tehlike yaratmaktadır. Yaya geçitleri yoğun olan yerlere konularak sayı azaltılmalıdır. Cumhuriyet caddesi Antalya gibi şehirlerde olduğu gibi yaya öncelikli olmalıdır. Bu cadde girişinde levhalarla sürücülere bildirilmelidir.
  • Otogarın şehirler arası giriş kavşağı bulunmamaktadır. Özellikle Erzurum tarafından gelen otobüsler için otogar önünde dönel kavşak yapılmalıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.