Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi gıda mühendisliği Bölümü 4. Sınıf lisans öğrencileri, geldikleri coğrafyaların kültürünü bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler sergisinde sundu.
Geleneksel Ürünler dersi kapsamında beşincisi düzenlenen sergiye Dede Korkut Kampüsü ev sahipliği yaptı. Öğrenciler bölgelerine ait stantlarda, Coğrafi İşaret Tescilli, Tescil başvuru aşamasında bulunan ve tescil potansiyeli taşıyan ürünler ve ürünlerle ilgili dokümanları sergileyerek, misafirlere bu konuda ders kapsamında edindikleri bilgileri aktardı.
Geleneksel gıdalar dersi yürütücüsü Y. Doç. Dr. Ayla Arslaner, ders kapsamında öğrencilerin edindikleri bilgiler ışığında geçmiş yıllarda tescil almış ürünlerin belgelerini inceleyerek eksik yönlerini belirlediklerini ve bölgelerine ait ürünlerden tescil potansiyeli taşıyan bir ürün için de tescil başvuru belgesi hazırladıklarını ifade etti.
Sergiden elde edilen gelirler, her yıl olduğu gibi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarına bağışlandı.